Încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca urmează să fie livrate Republicii Moldova până la sfârșitul acestei luni. Țara noastră va beneficia de acest nou lot prin intermediul platformei COVAX.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de Alexei Ceban, epidemiolog în cadrul ANSP.

„Avem o confirmare de la platforma COVAX că în luna aprilie, sperăm că la sfârșitul acestei luni, vom avea deja 48.000 de doze de vaccin Astrazeneca, livrate în țară”, a spus Ceban.

Până în prezent, în Republica Moldova au ajuns aproape 87 de mii de doze de vaccin AstraZeneca. O parte dintre ele au ajuns sub formă de donație din partea României.  De la începutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, au fost imunizați aproape 68 de mii de moldoveni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!