În a șasea săptămână de la inițierea procesului de vaccinare în Republica Moldova, se atestă o scădere cu 75% a morbidității prin infecția COVID-19, în rândul lucrătorilor medicali. Datele sunt oferite de Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Astfel, dacă până la demararea campaniei de vaccinare, proporția lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19, din numărul total de cazuri înregistrate, era de aproximativ 12%, în ultimele săptămâni ale campaniei de vaccinare aceasta a scăzut la doar 3%.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, lansată la 2 martie, s-au imunizat lucrătorii medicali – 60%, lucrătorii din domeniul educației – 24% și personalul și beneficiarii din Centrele de plasament temporar și de lungă durată – 30%.

De la începutul pandemiei, 110 lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Precizăm că potrivit ultimelor date ale MSMPS, peste 67 de mii de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Totodată, în țara noastră a început etapa a doua de vaccinare.

Sursa: msmps.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!