Consiliul Superior al Magistraturii nu a examinat în ședința de astăzi subiectul privind criteriile de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale. Acesta a fost amânat din lipsă de cvorum.

„În lipsă de cvorum, subiectul cu numărul 19, inclus în ședința de astăzi a CSM nu poate fi soluționat. Acesta va fi soluționat la ședința următoare”,  a declarat șefa interimară a CSM, Luiza Gafton.

La fotoliul de judecător la Curtea Constituțională aspiră 16 candidați, printre care deputatul socialist Vasile Bolea, conferențiarul universitar Alexandru Arseni, câțiva avocați avocați, dar și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu. Funcția a rămas vacantă după decesul magistratului Eduard Ababei.

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi a anunțat săptămâna trecută un demers adresat Consiliului Superior al Magistraturii privind urgentarea numirii unui judecător al Curții Constituționale. Astăzi, Nagacevschi a mers la ședința CSM să ceară magistraților să grăbească procedura, însă nu a fost lăsat să participe, fiind acuzat de magistrați de imixtiune în activitatea CSM, în condițiile în care interimatul nu i-ar permite să participe la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!