/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Lipsă de cvorum! CSM a amânat subiectul privind criteriile de selectare a candidaților la funcția de judecător al CC

missing
13 aprilie 2021, ora 17:14

Consiliul Superior al Magistraturii nu a examinat în ședința de astăzi subiectul privind criteriile de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale. Acesta a fost amânat din lipsă de cvorum.

„În lipsă de cvorum, subiectul cu numărul 19, inclus în ședința de astăzi a CSM nu poate fi soluționat. Acesta va fi soluționat la ședința următoare”,  a declarat șefa interimară a CSM, Luiza Gafton.

La fotoliul de judecător la Curtea Constituțională aspiră 16 candidați, printre care deputatul socialist Vasile Bolea, conferențiarul universitar Alexandru Arseni, câțiva avocați avocați, dar și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu. Funcția a rămas vacantă după decesul magistratului Eduard Ababei.

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi a anunțat săptămâna trecută un demers adresat Consiliului Superior al Magistraturii privind urgentarea numirii unui judecător al Curții Constituționale. Astăzi, Nagacevschi a mers la ședința CSM să ceară magistraților să grăbească procedura, însă nu a fost lăsat să participe, fiind acuzat de magistrați de imixtiune în activitatea CSM, în condițiile în care interimatul nu i-ar permite să participe la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram