/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul de interne, directorul SIS și șeful Poliției de Frontieră, audiați în cadrul Comisiei de anchetă privind circumstanțele răpirii ex-judecătorului Nicolae Ceaus

13 aprilie 2021, ora 21:11

Audierile continuă în Comisia parlamentară de anchetă privind circumstanțele răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Asta după ce în cadrul ședinței de astăzi, 13 aprilie, timp de cinci ore au fost audiați ministrul de interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și șeful Poliției de Frontieră.

Într-o postare pe o rețea socială, Vasile Năstase, membru al Comisiei de anchetă a anunțat că după audierile de mâine vor organiza un briefing de presă.

„Comisia parlamentară de anchetă privind circumstanțele răpirii ex-judecătorului ucrainean Ceaus s-a desfășurat astăzi și a durat circa cinci ore. Au fost audiați ministrul de interne, directorul SIS, șeful Poliției de Frontieră. Mâine continuăm audierile, după care vom susține un briefing de presă. Dacă există persoane care doresc să comunice informații utile despre cazul în chestiune se pot adresa la Comisie”, a punctat Năstase.

Precizăm că, Ministrul Afacerilor Interne în exercițiu, Pavel Voicu, a declarat că organele de urmărire penală, poliția și Procuratura au avansat mult în cercetarea cazului răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, precizând că, la momentul actual există mai multe probe.

„Organele de urmărire penală, poliția în special și Procuratura, au avansat foarte mult în cercetarea cazului răpirii persoanei căutate Ceaus din Ucraina. Sunt probe, dar pe marginea concretă la ce urmează trebuie să se expună procurorul care este conducătorul urmăririi penale”, spune Pavel Voicu.

Amintim că judecătorul ucrainean Mikola Ceaus a fost răpit chiar în centrul Chișinăului pe data de 3 aprilie. Peste două zile, șefa statului a făcut un apel către toate instituțiile statului să întreprindă măsuri urgente pentru clarificarea situației.

Mai târziu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu mai multe detalii în acest sens, declarând că cei care l-au răpit ar fi cetățeni străini și că aceștia au reușit să traverseze frontiera Republicii Moldova cu Ucraina.

Ceaus s-a ascuns în Moldova ani la rând, pentru că în Ucraina este suspectat de corupție. El spera să obțină azil politic și să evite extrădarea, cerută insistent de Kiev.

Acest caz este investigat de o Comisie parlamentară. O hotărâre în acest sens a fost aprobată pe 9 aprilie curent de către Legislativ. Comisia formată din nouă deputați și condusă de Vasile Năstase, deputat al Platformei DA, are la dispoziție 60 de zile pentru a audia părțile implicate și pentru a veni cu un raport în fața deputaților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram