Avocații liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, au chemat polițiștii la Curtea de Apel Cahul, acolo unde urma să se desfășoare o nouă ședință în cazul deputatului fugar. Ședința de judecată programată pentru marți, 13 aprilie, a fost amânată. 

„În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 13 aprilie, avocații au cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19. De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina partidului „Șor”.

Pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul se menționează că „ședinţa a fost amânata, pentru faptul că lipsesc apărătorii inculpatului și este imposibil de a continua examinarea cauzei se dispune amânarea ședinței de judecată”.

În aceste condiții, s-a anunțat că următoare ședință se va desfășura pe data de 15 aprilie, ora 09:00.

Totodată, avocații lui Șor au spus că „ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au acordat atenția asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență. Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume”.

Avocatul Aureliu Colenco a anunțat că va depune sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii și la Procuratura Generală pe marginea acestui caz.

Am solicitat o reacție de la reprezentanții Curții de Apel Cahul, însă nu am primit încă un răspuns.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședință de judecată. Ulterior, ședințele de judecată în cazul lui Șor au fost amânate pe bandă rulantă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!