Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în legătură cu pretinsele abateri disciplinare ale procurorului anticorupție Serghei Bodiu, care examinează cazul privind semnătură falsă a deputatului fugar Ilan Șor, ce a fost pusă pe un act legislativ. 

„Procurorul Serghei Bodiu a refuzat de două ori inițierea urmăririi penale, chiar dacă erau dovezi clare că semnătura a fost falsificată, inclusiv expertiza procuraturii a demonstrat-o. Sunt convins, a încercat să mușamalizeze cazul semnăturii lui Ilan Șor. La solicitarea mea, ar putea fi sancționat disciplinar. Cel puțin un pas a fost făcut”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a atașat pe rețelele sociale un răspuns primit de la președinta CSP Angela Motuzuc, pe 2 aprilie curent, în care se anunță că sesizarea sa a fost remisă spre cercetare Inspecției Procurorilor, iar despre rezultatele analizei și măsurile întreprinse va fi informat de către executori.

Pe 27 noiembrie 2020 deputatul a sesizat Procuratura cu privire existența suspiciunilor rezonabile că o semnătură de pe un proiect de lege ar putea fi falsă.

Inițial, Procuratura Anticorupție a decis să nu înceapă urmărire penală, după care decizia a fost anulată de procurorul ierarhic superior. Asta, conform unui răspuns pe care alesul poporului spune că l-am recepționat pe 13 ianuarie curent.

Pe 11 februarie curent, deputatul spune că a primit un alt răspuns în care a fost informat din nou că deși semnătura e falsă, conform expertizei efectuate, o cauză de urmărire penală nu va fi pornită.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!