/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/DOC/ Raport: Fluxurile ilegale de bani de pe teritoriul R. Moldova constituie un miliard de dolari anual

missing
14 aprilie 2021, ora 23:17

A fost publicat raportul „Fluxurile financiare ilicite și recuperarea activelor în R. Moldova”, realizat cu suportul Uniunii Europene și Institutului Interregional de Cercetare a Criminalității și Justiției din cadrul Națiunilor Unite. 

Potrivit documentului,principalele activitățil ilegale în Moldova sunt  corupția, evaziunea fiscală, traficul de droguri, traficul de ființe umane, contrabanda cu arme si bunuri, traficul de substanțe radioactive, contrabanda de țigări, crime cibernetice și scheme financiare, iar fluxurile ilegale de bani constituie un miliard de dolari anual. Autorii raportului constată că în cazul în care s-ar reuși confiscarea a cel puțin 10 la sută din acești bani, aceasta ar ajunge pentru plata salariilor anuale a 20 de mii de profesori.

„Raportul privind fluxurile financiare ilegale din Republica Moldova constată fapte foarte grave. Dacă doar 10% din banii furați ar fi recuperați anual, acest lucru ar acoperi salariile pentru mai mult de 20.000 de profesori pentru tot anul, sau ar repara 40% din toate drumurile din țară!”, a scris pe pagina sa de Faebook ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko.

„E groaznic”, a fost reacția secretarului general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu.

Raportul integral poate fi văzut mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram