Lunar cei trei viceguvernatori ai Băncii Naționale din Moldova ridică peste o sută de mii de lei. Totuși, cel mai mare salariu este ridicat de Aureliu Cincilei, care este soțul deputatei Ruxanda Glavan. Acesta în 2020, a avut un salariu de aproape un milion 800 de mii de lei din activitatea sa, adică circa 150 de mii de lei lunar.

Familia Cincilei a obținut aproape 400 de mii de lei din îndemnizații și are în proprietate două case de locuit, dar și două automobile. Unul dintre acestea a fost achiziționat anul trecut cu aproape un milion de lei – o Toyota LC-150.

Tot din declarația de avere aflăm că familia își păstrează economiile în șase conturi bancare, trei dintre ele fiind fonduri private de pensii. Soția viceguvernatorului, deputata Ruxanda Glavan, care a deținut anterior funcția de Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, instituție responsabilă de pensionare nu vede nicio problemă și consideră că astfel se îngrijește de vârsta de pensionare.

Vladimir Munteanu este prim-viceguvernator al Băncii Naționale, iar anul trecut a ridicat un salariu de peste 1,5 milioane de lei, adică lunar de peste 132 de mii de lei. Soția acestuia a avut un salariu anual de puțin peste 70 de mii de lei. Bugetul familiei a fost completat de peste două mii de dolari și peste trei mii de lei obținuți sub formă de dobândă.

Familia Munteanu are un apartament de 112 metri pătrați cumpărat în 2006 cu 718 mii de lei și o mașină de model Porche Cayenne din 2014 cu o valoare de 120 mii de lei.

Familia prim-viceguvernatorul al Băncii Naționale deține și zece conturi bancare cu peste 167 mii de lei pe el, peste 21 mii de euro și peste 313 mii de dolari.

Un salariu aproximativ egal cu cel al lui Vladimir Munteanu l-a obținut și viceguvernatorul Ion Sturzu. Acesta a indicat un venit de aproape un milion 529 de mii de lei din activitatea de la BNM. Familia funcționarului are în proprietate două apartamente în valoare totală de aproape un milion, în schimb nu deține nicio mașină. Sturzu mai declară 11 conturi bancare, șapte dintre ele fiind goale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!