/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Salarii de peste un milion de lei. Ce averi declară viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei

missing
14 aprilie 2021, ora 17:44

Lunar cei trei viceguvernatori ai Băncii Naționale din Moldova ridică peste o sută de mii de lei. Totuși, cel mai mare salariu este ridicat de Aureliu Cincilei, care este soțul deputatei Ruxanda Glavan. Acesta în 2020, a avut un salariu de aproape un milion 800 de mii de lei din activitatea sa, adică circa 150 de mii de lei lunar.

Familia Cincilei a obținut aproape 400 de mii de lei din îndemnizații și are în proprietate două case de locuit, dar și două automobile. Unul dintre acestea a fost achiziționat anul trecut cu aproape un milion de lei – o Toyota LC-150.

Tot din declarația de avere aflăm că familia își păstrează economiile în șase conturi bancare, trei dintre ele fiind fonduri private de pensii. Soția viceguvernatorului, deputata Ruxanda Glavan, care a deținut anterior funcția de Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, instituție responsabilă de pensionare nu vede nicio problemă și consideră că astfel se îngrijește de vârsta de pensionare.

Vladimir Munteanu este prim-viceguvernator al Băncii Naționale, iar anul trecut a ridicat un salariu de peste 1,5 milioane de lei, adică lunar de peste 132 de mii de lei. Soția acestuia a avut un salariu anual de puțin peste 70 de mii de lei. Bugetul familiei a fost completat de peste două mii de dolari și peste trei mii de lei obținuți sub formă de dobândă.

Familia Munteanu are un apartament de 112 metri pătrați cumpărat în 2006 cu 718 mii de lei și o mașină de model Porche Cayenne din 2014 cu o valoare de 120 mii de lei.

Familia prim-viceguvernatorul al Băncii Naționale deține și zece conturi bancare cu peste 167 mii de lei pe el, peste 21 mii de euro și peste 313 mii de dolari.

Un salariu aproximativ egal cu cel al lui Vladimir Munteanu l-a obținut și viceguvernatorul Ion Sturzu. Acesta a indicat un venit de aproape un milion 529 de mii de lei din activitatea de la BNM. Familia funcționarului are în proprietate două apartamente în valoare totală de aproape un milion, în schimb nu deține nicio mașină. Sturzu mai declară 11 conturi bancare, șapte dintre ele fiind goale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram