/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/ Navalnîi a început să vorbească cu dificultate. După o vizită la penitenciar, șoția lui se arată îngrijorată pentru starea opozantului rus

missing
14 aprilie 2021, ora 17:21

Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, spune că este tot mai îngrijorată pentru sănătatea soțului ei, care se află în continuare în greva foamei, după ce l-a vizitat la închisoare.

Navalnîi, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații mai vechi de delapidare, a fost închis în luna februarie, după ce s-a întors din Germania unde a fost tratat mai multe luni în urma unei otrăviri care ar fi fost orchestrată de la Kremlin, scrie Digi.

Cel mai important reprezentant al opoziției din Rusia a intrat în greva foamei în urmă cu două săptămâni, pentru că nu primește tratament medical adecvat în închisoare, iar aliații săi au spus săptămâna aceasta că autoritățile au amenințat că îl vor hrăni cu forța.

Într-o postare pe Instagram, soția acestuia a spus că l-a vizitat marți în închisoare și că a vorbit cu el la telefon, printr-un ecran de sticlă, potrivit The Moscow Times.

„Este la fel de vesel și distractiv. Dar vorbește cu dificultate și din când în când se oprește și se întinde pentru a se odihni”, a scris în mesaj Navalnaia.

„Știu că nu va renunța … Dar după vizita la Aleksei îmi fac griji și mai mult pentru el.

Iulia a mai spus că cei de la conducerea închisorii nu le permit medicilor să-l consulte pe Navalnîi și că are acum 76 de kilograme, mai puțin cu 9 de când a intrat în greva foamei. Navalnîi, care are 1,89 m înălțime, slăbise mult și până să intre în greva foamei. În luna februarie, când a fost încarcerat, avea 93 de kilograme.

În propria postare de pe Instagram, Aleksei Navalnîi spune că îi dă în judecată pe șefii închisorii, pentru că i-au refuzat accesul la Coran, cartea sfântă musulmană.

„Când am fost închis, am făcut o listă de feluri în care voiam să mă dezvolt. Unul dintre puncte a fost studierea și înțelegerea profundă a Coranului. Cărțile sunt totul și, dacă trebuie să dau în judecată pentru dreptul de a citi, o voi face”, a scris el.

Navalnîi a fost atacat la începutul carierei sale politice pentru că a făcut comentarii naționaliste și i-a luat în derâdere pe imigranții din țările predominant musulmane din Asia Centrală.

Ulterior a spus că a mai citit Coranul, dar că nu și-a însușit principiile de bază.

Avocații și susținătorii lui Navalnîi cer ca acesta să fie transferat la un spital obișnuit, însă Kremlinul spune că nu are dreptul la niciun tratament special.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram