/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/FOTO/ „Voi pregăti un răspuns pentru fiecare”. Deputata Stela Macari a primit 150 de scrisori de la membrii partidului „Șor”

missing
14 aprilie 2021, ora 11:56

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Stela Macari, a primit 150 de scrisori din partea mai mult persoane ce reprezintă Partidul „Șor” în care menționează că o vor acționa în judecată. Într-o postare pe o rețea socială, Stela Macari susține că s-a arătat indignată că cei de la Șor încearcă prin intermediul lor să „să iei jăraticul cu mâna altora”. Ba mai mult de atât, și deputatul neafiliat, Octavian Țîcu a declarat în cadrul conferinței de presă că și acesta a primit 150 de scrisori de la mai multe persoane prin care susține că va fi acționat în judecată.

„150 de scrisori pe care le-am primit din partea mai multor cetățeni, ieri și azi. Un record absolut pentru un singur deputat! (…) Nimic din cele scrise mai sus nu se referă la acest morman venit din partea unor membri ai Partidului Șor. Plicuri și timbre speciale sunt din belșug din miliard. Noi înțelegem că tot mai mulți nori negri planează asupra Partidului Șor, iar conducerea de vârf încearcă din răsputeri să se țină pe linia de plutire, pentru a nu ajunge la închisoare. Dar, de ce să atragi în jocurile tale murdare cetățenii simpli? După mine, este grav să acționezi expunându-ți colegii, încercând “să iei jăraticul cu mâna altora”. Acești oameni nu poartă nici o vină”, a scris deputat Stela Macari.

Totodată, deputata susține că aceste scrisori au parvenit după ce Platforma DA s-a adresa la Curtea Constituțională (CC) pentru ca Înalta Curte să verifice constituționalitatea Partidului „Șor”. Același lucru l-a făcut și deputatul Octavian Țîcu.

„Eu admit că ei nu urmăresc toate ședințele plenare, sau cum decurg comisiile de anchetă si care sunt Hotărârile acestora și poate mai puțin se interesează despre declarațiile Procurorului General atunci când vine să le ridice imunitatea unor deputați a acestui partid, tocmai 5 la număr până în prezent. Dar sigur atunci când subsemnezi un document ar trebui să-i intereseze dacă dreptatea este de partea lor. Înțeleg că le-am lezat din orgolii prim sesizarea depusă de noi la Curtea Constituțională , dar mai cu seamă, că am spus lucrurilor pe nume”, a mai adăugat deputata.

Aceasta susține că va pregăti un răspuns pentru fiecare petiționar în parte și chiar „va încerca să ia legătura cu ei, o dată ce fiecare a fost amabil să indice și un număr de contact”.

Foto: Facebook/ Stela Macari

Precizăm că, PPDA și deputatul Octavian Țîcu au depus o cerere la CC pentru a verifica constituționalitatea Partidului „Șor”. Atunci, Țîcu a declarat că la baza acestei cere se află încălcări ale legii comise de membrii acestei fracțiuni parlamentare, iar trei deputați ai fracțiunii au rămas fără imunitate parlamentară, fiind anchetați în dosare de rezonanță cum ar fi „furtul miliardului” și „concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”.

Totodată, în cadrul ședinței plenare a Legislativului din data de 22 martie, într-un discurs ținut la tribuna Parlamentului, Țîcu a cerut ca acest partid să fie scos în afara legii. În replică, deputata fracțiunii „Șor” a declarat că acesta își face PR politic pe seama liderului partidului, Ilan Șor, și pe seama partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram