PSRM propune ca statul să acopere cheltuitele persoanelor fizice pentru energie electrică pe perioada de stării de urgență. În acest sens, socialiștii au înregistrat la Parlament un proiect de lege.

„Se propune ca din contul bugetului, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mă refer la consumatorii de energie electrică, persoane fizice, să le fie acoperite pe perioada stării de urgență cheltuielile pentru consumul energiei electrice. Mulți cetățeni și-au pierdut locul de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. De aceea, credem că această inițiativă va veni în susținerea cetățenilor”, a spus deputatul Petru Burduja în cadrul unei conferințe de presă.

Burduja, unul din autorii proiectului, a mai spus că inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Suma va fi calculată pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie.

Până a fi aprobat, proiectul de lege urmează să fie discutat în comisii și votat de Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!