/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Socialiștii propun ca statul să acopere cheltuielile persoanelor fizice la energie electrică pe perioada stării de urgență

missing
14 aprilie 2021, ora 11:01

PSRM propune ca statul să acopere cheltuitele persoanelor fizice pentru energie electrică pe perioada de stării de urgență. În acest sens, socialiștii au înregistrat la Parlament un proiect de lege.

„Se propune ca din contul bugetului, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mă refer la consumatorii de energie electrică, persoane fizice, să le fie acoperite pe perioada stării de urgență cheltuielile pentru consumul energiei electrice. Mulți cetățeni și-au pierdut locul de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. De aceea, credem că această inițiativă va veni în susținerea cetățenilor”, a spus deputatul Petru Burduja în cadrul unei conferințe de presă.

Burduja, unul din autorii proiectului, a mai spus că inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Suma va fi calculată pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie.

Până a fi aprobat, proiectul de lege urmează să fie discutat în comisii și votat de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram