/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ştiai asta? Primul camion din lume a fost construit de Gottlieb Daimler încă în 1896

missing
14 aprilie 2021, ora 11:19

Unul dintre cele mai mari talente ale inventatorului Gottlieb Daimler a fost găsirea de noi domenii de aplicare pentru motorul său. A inventat motocicleta, apoi troleibuzul motorizat, un vehicul motorizat de stingere a incendiilor și apoi, aproape inevitabil, un autocamion în anul 1896! Ştiai asta?

Pragmatismul a stat în spatele designului primului camion din lume, care arăta ca o căruță cu motor și fără bară de tracțiune (cuplaj solid). Motorul, denumit “Phoenix”, era unul cu doar doi cilindri şi cu doar 4 CP, situat în spate, cu o cilindree de 1.06 litri, provenind dintr-o mașină. Citeşte articolul complet pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram