Deputatul neafiliat Octavian Țîcu spune că a găsit în căsuța poștală de la Parlament 150 de scrisori din parte membrilor Partidului Șor, care îl amenință cu judecata. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, în care deputatul a mai precizat că califică aceste scrisori drept o intimidare. 

„Ieri și astăzi, am găsit în cutia poștală a Parlamentului 150 de cereri prealabile de acționare în judecată din partea membrilor Partidului Șor. Deci, 150 de oameni au fost folosiți ca scule și instrumente într-un joc politic murdar. Scrisorile au același conținut, că chipurile am declarat că Partidul Șor este un grup criminal organizat. Îmi cer să le prezint scuze publice. Au muncit serios. În timp ce țara se zbate în pandemie, grupul Șor se ocupă cu intimidarea deputaților”, a menționat parlamentarul.

Totodată, deputatul a anunțat că depune o cerere la Ministerul Justiției prin care solicită limitarea activității formațiunii politice a lui Șor pentru o perioadă de șase luni.

„Depun astăzi o cerere către Ministerul Justiției privind limitarea activității Partidului Șor pentru o perioadă de șase luni, așa cum prevede legea. Mă adresez ministerului și personal ministrului de Justiție, Fadei Nagacevschi, dacă e bine intenționat. Activitatea partidului politic poate fi limitată, dacă prin acțiunile lui se aduc prejudicii grave pluralismului politic. Solicit ministrului Fadei Nagacevschi să formuleze o cerere către conducerea Partidului Șor prin care să fie solicitată încetarea coruperii alegătorilor prin intermediul magazinelor Șor”, a adăugat Octavian Țîcu.

Amintim că deputatul neafiliat Octavian Țîcu a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea Partidului Politic „Șor”, cerând ca această formațiune să fie scoasă în afara legii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!