/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Țîcu cere suspendarea activității Partidului „Șor”. S-a pomenit cu 150 de scrisori de la membrii formațiunii care îl amenință cu judecata

14 aprilie 2021, ora 11:41

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu spune că a găsit în căsuța poștală de la Parlament 150 de scrisori din parte membrilor Partidului Șor, care îl amenință cu judecata. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, în care deputatul a mai precizat că califică aceste scrisori drept o intimidare. 

„Ieri și astăzi, am găsit în cutia poștală a Parlamentului 150 de cereri prealabile de acționare în judecată din partea membrilor Partidului Șor. Deci, 150 de oameni au fost folosiți ca scule și instrumente într-un joc politic murdar. Scrisorile au același conținut, că chipurile am declarat că Partidul Șor este un grup criminal organizat. Îmi cer să le prezint scuze publice. Au muncit serios. În timp ce țara se zbate în pandemie, grupul Șor se ocupă cu intimidarea deputaților”, a menționat parlamentarul.

Totodată, deputatul a anunțat că depune o cerere la Ministerul Justiției prin care solicită limitarea activității formațiunii politice a lui Șor pentru o perioadă de șase luni.

„Depun astăzi o cerere către Ministerul Justiției privind limitarea activității Partidului Șor pentru o perioadă de șase luni, așa cum prevede legea. Mă adresez ministerului și personal ministrului de Justiție, Fadei Nagacevschi, dacă e bine intenționat. Activitatea partidului politic poate fi limitată, dacă prin acțiunile lui se aduc prejudicii grave pluralismului politic. Solicit ministrului Fadei Nagacevschi să formuleze o cerere către conducerea Partidului Șor prin care să fie solicitată încetarea coruperii alegătorilor prin intermediul magazinelor Șor”, a adăugat Octavian Țîcu.

Amintim că deputatul neafiliat Octavian Țîcu a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea Partidului Politic „Șor”, cerând ca această formațiune să fie scoasă în afara legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram