Vor parcurge câteva sute de kilometri și vor cuceri vârfuri montane de peste cinci mii de metri, pentru ca într-un final să ajungă acolo unde nu a mai călcat picior de moldovean. Este pe scurt despre expediția ambițioasă, pe care o pune la cale un grup de sportivi amatori, care vor escalada, în premieră, muntele Mera Peak din Nepal, cu o înălțime de 6 476. Expediția a început chiar astăzi și se va încheia spre sfârșitul lunii mai, iar TV8 este partenerul media al acestei aventuri unice.

Proiectul „MyEverest” a apărut ca o continuare a unei experiențe personale a ultramaratonistului Iulian Bercu. Ideea s-a născut după ce, acum doi ani, a parcurs peste 300 de km prin munții Himalaya.

Un grup format din patru amatori ai unui mod activ de viață, alergători, alpiniști și amatori de drumeție montană, vor parcurge câteva sute de kilometri, escaladând mai multe vârfuri de peste cinci mii de metri. Printre ei este și cunoscutul alpinist, Andrei Hohlov, care a fi ghidul expediției.

În drumeția, ce se anunță a fi plină de provocări, face parte și o femeie. Este vorba de Natalia Cernichevici, din Tiraspol. De ce au ales anume muntele Mera Peak? Pentru că, spun organizatorii expediției, este un munte unic, în primul rând, pentru că este unul dintre cele mai înalte vârfuri din Nepal, cu acces pentru amatorii de drumeții montane.

În plus, din vârful acestuia pot fi admirați cinci “giganți ai planetei”, munți de peste opt mii de metri, printre care Everest. În același timp, MyEverest este și un proiect media, implementat împreună cu partenerul media general al proiectului, postul TV8, care va difuza, în toamnă 12 episoade despre întreaga aventură. Expediția montană începe de astăzi, 13 aprilie și va dura până pe 24 mai.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!