Avizul Curții Constituționale de astăzi, 15 aprilie, privind constatarea circumstanțelor de dizolvare a Legislativului a fost făcut public pe pagina oficială a instituției.

Potrivit documentului, pornind de la argumentele invocate, Curtea a constatat drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile articolului 85 alineatele 1 și 2 din Constituție.

Acest aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!