/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Salarii de sute de mii de lei și mii de euro în conturi. Averea declarată de judecătorii Curții Constituționale

missing
15 aprilie 2021, ora 12:39

Magistrații Curții Constituționale și-au depus declarațiile de avere. Potrivit acestora, judecătorii au ridicat salarii anuale de câteva sute de mii de lei, dar unii au avut și alte venituri din indemnizații, pensie sau din darea în chirie a unor imobile.

Domnica Manole a avut în 2020 venituri de 532 mii lei din salariu de judecător al Curții Constituționale, iar 249 de mii de lei le-a obținut din pensie. Potrivit declarației de avere, Manole are un apartament cumpărat în 2010 cu o valoare cadastrală de peste 900 de mii de lei, un garaj și un alt imobil. Este în prezent proprietara a două mașini: „Dacia Logan” și un „Nissan Murano”, cumpărat în 2018 cu 14 100 euro. De asemenea, magistrata a indicat cote părți și acțiuni în trei companii.

Nicolae Roșca a indicat în declarația de venit pentru anul trecut 398 de mii de lei din salariul de la Curtea Constituțională, alte 36 de mii de lei din salariul de la USM, iar soția sa a adus în bugetul familiei 75 de mii de lei din salariul de profesor la un liceu din Capitală.

Nicolae Roșca are în proprietate un apartament de 75 de metri pătrați, și o cotă parte într-un apartament de 26,2. În 2010, acesta și-a cumpărat o mașină de marca „Toyota” pentru care a plătit 207 mii lei. Familia Roșca deține și două conturi bancare cu aproape jumătate de milion de lei pe el.

Vladimir Țurcan a indicat pentru anul trecut venituri de 614 mii lei din salariul de judecător al Curții Constituționale, alte 137 sub formă de pensii și patru mii de lei – premie anuală pentru anul 2019 de la Parlament.

Magistratul este proprietarul a două terenuri cu un cost total de peste jumătate de million de lei. Are în proprietate două apartamente, și un alt imobil evaluate împreună la peste un milion de lei și o casă de locuit de 364 metri pătrați pe care o are din 2001 și are o valoare oficială de 2,2 milioane de lei.

În 2016, Țurcan și-a cumpărat un „Lexus” cu 10 mii de euro, iar din 2020 are în folosință o altă mașină – Toyota Camry a cărei valoare indicată este de 87 mii de lei. Magistratul are și șase conturi bancare pe care păstrează peste 120 mii de lei și 11 mii de dolari.

Liuba Șova a indicat pentru anul trecut venituri de 403 mii lei din salariul de judecător al Curții Constituționale, alte șapte mii de lei le-a câștigat din darea în locațiune a unui imobil timp de șase luni. Magistrata a indicat și două apartamente, unul de 50 metri pătrați, iar al doilea de 49, valoarea totală a celor două fiind de peste jumătate de milion de lei. Șova deține și patru conturi bancare, unde păstrează 72 mii de lei și trei mii de euro. Judecătoarea a indicat și că deține cote părți la o companie petrolieră.

Serghei Țurcanu a avut anul trecut un venit de peste 386 mii de lei din salariul de la Curtea Constituțională, iar soția sa a câștigat doar trei mii de lei. Alte 44 de mii de lei, magistratul a primit sub formă de indemnizații pentru incapacitatea de muncă. Soția acestuia a primit 91 mii de lei sub formă de indemnizații pentru creșterea copilului până la trei ani.

Din 1995, acesta este proprietarul unui apartament de 54 metri pătrați, estimate la 290 mii lei și a unui garaj achiziționat în 2007. În 2017, Serghei Țurcanu și-a cumpărat o mașină de model „Toyota Prius” pentru care ar fi plătit 70 de mii de lei.

Familia Țurcanu deține 11 conturi bancare, în care păstrează 352 mii de lei și peste 15 mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram