Război în Ucraina, ziua 588: Planul lui Putin, risc pentru Moldova și fundul sacului! Care ar fi prețul aderării la UE

Dodon nu recunoaște decizia CC și susține că magistrații care au votat pentru dizolvarea Parlamentului ar putea primi vot de neîncredere

15 aprilie 2021, ora 16:08

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon nu recunoaște decizia de astăzi a Curții Constituționale care a dat undă verde pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Într-un  mesaj pe canalul său de Telegram, Dodon scrie că cei trei magistrați ai CC care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei.

Socialistul compară decizia de astăzi a CC cu cea pronunțată de fosta componență a Înaltei Curți în anul 2019, „când Plahotniuc a încercat a încercat să folosească CC pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

Igor Dodon a precizat că acțiunile care vor urma ar putea fi aceleași ca și acum doi ani.

„Acțiunile pot fi la fel ca în 2019: Nerecunoașterea deciziei CC, vot de neîncredere cu cerere de demisie, adresare către partenerii internațională, pentru a se implica și a opri această lovitură constituțională” , a mai spus Dodon.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram