Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon nu recunoaște decizia de astăzi a Curții Constituționale care a dat undă verde pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Într-un  mesaj pe canalul său de Telegram, Dodon scrie că cei trei magistrați ai CC care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei.

Socialistul compară decizia de astăzi a CC cu cea pronunțată de fosta componență a Înaltei Curți în anul 2019, „când Plahotniuc a încercat a încercat să folosească CC pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

Igor Dodon a precizat că acțiunile care vor urma ar putea fi aceleași ca și acum doi ani.

„Acțiunile pot fi la fel ca în 2019: Nerecunoașterea deciziei CC, vot de neîncredere cu cerere de demisie, adresare către partenerii internațională, pentru a se implica și a opri această lovitură constituțională” , a mai spus Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!