/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Greceanîi a plecat la Sankt Petersburg la sesiunea plenară a Adunării Interparlamentare a CSI. Țîrdea o însoțește

missing
15 aprilie 2021, ora 12:32

Președinta Parlamentului, Zinaua Greceanîi a plecat la Sankt Petersburg. Șefa Legislativului va participa la cea de-a 52 – a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente, care are loc în zilel de 15 și 16 aprilie. 

„Voi participa la ședința Consiliului AIP CSI și voi avea un discurs în deschiderea ședinței plenare a Adunării Interparlamentare. De asemenea, planific o serie de întrevederi bilaterale”, a anunțat Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Din delegația R. Moldova mai fac parte vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, membrul delegației naționale la AIP CSI, Bogdat Țîrdea și Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu. Greceanîi, Țărdea și Albu vor participa la ceremonia de inaugurare a Conferinței parlamentare „Provocările și amenințările globale în contextul pandemiei COVID-19: terorismul și extremismul violent”, organizată în cadrul sesiunii plenare a AIP CSI.

„Consider acest eveniment o platformă foarte bună pentru a face schimb de opinii și de experiență pe subiectele de actualitate cu colegii din alte Parlamente, într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea”. a menționat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram