Președinta Parlamentului, Zinaua Greceanîi a plecat la Sankt Petersburg. Șefa Legislativului va participa la cea de-a 52 – a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente, care are loc în zilel de 15 și 16 aprilie. 

„Voi participa la ședința Consiliului AIP CSI și voi avea un discurs în deschiderea ședinței plenare a Adunării Interparlamentare. De asemenea, planific o serie de întrevederi bilaterale”, a anunțat Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Din delegația R. Moldova mai fac parte vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, membrul delegației naționale la AIP CSI, Bogdat Țîrdea și Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu. Greceanîi, Țărdea și Albu vor participa la ceremonia de inaugurare a Conferinței parlamentare „Provocările și amenințările globale în contextul pandemiei COVID-19: terorismul și extremismul violent”, organizată în cadrul sesiunii plenare a AIP CSI.

„Consider acest eveniment o platformă foarte bună pentru a face schimb de opinii și de experiență pe subiectele de actualitate cu colegii din alte Parlamente, într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea”. a menționat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!