/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

În semn de solidaritate cu SUA, Polonia expulzează trei diplomați ruși

missing
15 aprilie 2021, ora 23:23

Polonia a declarat trei diplomaţi ruşi, angajaţi ai ambasadei ruse la Varşovia, persona non grata, exprimându-şi solidaritatea cu măsuri similare luate joi de Statele Unite, a declarat Ministerul de Externe polonez, citat de DPA, citată de Agerpres.

Cei trei diplomaţi urmează să fie expulzaţi ca urmare a încălcării condiţiilor statutului lor diplomatic şi efectuare de acţiuni dăunătoare Poloniei, potrivit unui comunicat.

Anterior joi, guvernul american a lansat ofensive diplomatică şi financiară împotriva unor oficiali ruşi şi companii, făcând Moscova responsabilă pentru o serie de greşeli, variind de la amestec în alegerile din SUA până la anexarea Crimeii.

Polonia îşi exprimă „solidaritatea deplină” cu deciziile SUA, se arată în comunicatul MAE polonez.

„Luate în comun (…) deciziile aliaţilor sunt cel mai potrivit răspuns la acţiunile ostile ale Rusiei”, adaugă ministerul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram