/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PAS salută decizia Curții Constituționale: „Aşteptăm decretul prezidenţial de dizolvare a Parlamentului”

missing
15 aprilie 2021, ora 17:03

Partidul Acţiune şi Solidaritate salută decizia de astăzi, 15 aprilie, a Curţii Constituţionale din Republica Moldova, care a constat că există circumstanțe privind dizolvarea Legislativului. 

„Partidul Acţiune şi Solidaritate salută decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova privind existenţa circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a. Considerăm că este o decizie favorabilă, justă şi oportună. Am afirmat mereu că principala problemă a acestei ţări este o guvernare incapabilă, iresponsabilă, care se baza pe o majoritate parlamentară coruptă şi toxică. Aşteptăm decretul prezidenţial de dizolvare a Parlamentului şi declanşarea procesului electoral”, se arată în mesajul formațiunii.

Astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și urmează să fie publică în Monitorul Oficial.

La prezentul aviz au fost formulate două opinii separate. Este vorba despre opinia separată a judecătorului Vladimir Țurcan și opinia disidentă a judecătorului Serghei Țurcan.

Ultima oră! Curtea Constituțională a decis. Vom avea alegeri anticipate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram