/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Plafonarea prețului la vaccinul anti-Covid 19 și dublarea timpului pentru examinarea petițiilor. Deciziile luate la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

missing
15 aprilie 2021, ora 14:17

Prețul la vaccinul anti-Covid-19 care va fi importat pe cale comercială în R. Moldova va fi plafonat. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit premierului interimar Ciocoi, decizia are scopul de a nu admite în spațiul comercial sau unitățile medicale creșterea exorbitantă la vaccinuri.

În cadrul aceleiași ședințe s-a luat decizia de a scuti de taxe vamale lotul de 120 de mii de doze de vaccin Sputnik -V acordate cu titlu de donație de Federația Rusă Guvernului R. Moldova.

De asemenea, s-a decis extinderea pe o durată nedeterminată a termenului de examinare a petițiilor și solicitărilor de informație primite de către autoritățile publice locale și centrale. Motivul este insuficiența funcționarilor publici care se află la birou, care derivă într-o dificultate suplimentară, pentru a acorda în timp răspunsurile petiții și solicitări de informații

O altă decizie ține de anularea acordării premiilor angajaților din sectorul public, potrivit premierului interimar, acest fapt va permite economisirea unor bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram