/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Problema cetățenilor R. Moldova răpiți anul trecut la Camenca, discutată astăzi la Comisia Unificată de Control

15 aprilie 2021, ora 19:48

Comisia Unificată de Control s-a întrunit astăzi, 15 aprilie, în ședință, fiind discutate mai multe subiecte privind situația în Zona de Securitate, printre care și problema cetățenilor Republicii Moldova răpiți în toamna anului 2020 la Camenca de către structurile de forță ale Tiraspolului.

Potrivit informațiilor, delegația Republicii Moldova a cerut eliberarea necondiționată a acestora, precum și a insistat asupra restabilirii liberei circulații în Zona de Securitate prin eliminarea posturilor instalate ilegal în perioada pandemiei de COVID-19.

„La capitolul organizatoric Comisia a înlocuit trei observatori militari din partea Federației Ruse, ale căror deplasări de serviciu s-au încheiat. La fel, au fost confirmați în calitate de experți în cadrul Comisiei Unificate de Control reprezentanți din partea Republicii Moldova și ai regiunii transnistrene”, spun membrii CUC.

Totodată, reprezentanții comisiei au făcut mai multe precizări în legătură cu „acțiunile angajaților Inspectoratului de Poliție Bender în privința unui locuitor al satului Parcani, delegația Republicii Moldova a precizat că cetățeanul respectiv a fost reținut la 22 martie 2021 pe traseul Bender-Chișinău (în apropiere de satul Calfa raionul Anenii Noi), fiind bănuit de săvârșirea unui atac tâlhăresc în satul Chircăiești raionul Căușeni. Reținerea și urmărirea penală au fost efectuate de angajații Inspectoratului de Poliție Căușeni, cetățeanului vizat fiindu-i asigurate toate drepturile, iar rudele lui au avut posibilitatea să îl viziteze. Instanța de judecată se va pronunța asupra vinovăției acestuia”.

Amintim că patru cetățeni au fost răpiți de structurile transnistrene în toamna anului trecut. Primul caz a avut loc în pe 7 octombrie, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Reprezentanții MAI și ai Guvernului au declarat că pe parcursul zilei de 7 octombrie a fost reținut și un alt locuitor din Camenca, fiind bănuit de așa-zisele structuri de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram