Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea altor două site-uri, care potrivit unui comunicat al instituției, au fost identificate ca surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Potrivit SIS, cele două site-uri au publicat știri false cu privire la „deciziile” adoptate de către autoritățile unor state europene cu următoarele titluri:
– todayactual.site – „Oficial! Românii care se opun vaccinării sunt deportați din Germania, Franța, Italia, Ungaria, Elveția”. Conținutul articolului nu corespunde cu titlul (cel din urmă fiind utilizat în vederea exploatării curiozității cititorilor pentru maximizarea numărului de accesări ale articolului).
– bn-news-romania-365.xyz – „Din 1 mai fără măști – Klaus Iohannis este permisă nepurtarea măștii de protecție oriunde…”. Menționăm că, conținutul acestui articol fals a fost preluat dintr-o știre ce datează din luna august 2020 cu titlul „Coronavirus: Purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber”, textul fiind parțial preluat și adaptat.

În același comunicat, reprezentanții SIS, îndeamnă cetățenii ca, în cazul identificării știrilor false cu privire la evoluția COVID-19 și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să completeze următorul formular: http://bit.ly/formular_fake_news.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!