A fost creat un grup de coordonare și control al activității sistemului administrației penitenciare. În acest sens, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, a semnat un ordin. 

„De patru luni fiind în demisie, am tot așteptat o soluție politică clară: învestirea unui Guvern sau alegeri parlamentare. Spre regret, situația politică rămâne incertă.În vederea stabilizării sistemului penitenciar și consolidării capacităților statului de control asupra acestui sistem sensibil, am decis instituirea unui grup mixt de coordonare și control”, a menționat Nagacevschi.

Potrivit documentului, membrii grupului de coordonare și control al activității sistemului administrației penitenciare, în termen de 10 zile, vor aproba regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea grupului de coordonare.

 

În document se mai menționează că controlul asupra executării prezentului ordin se pune în sarcina secretarului de stat al Ministerului Justiției delegat cu coordonarea activității sistemului administrației penitenciare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!