/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O deputată PD a decedat, în urma complicațiilor provocate de COVID-19

16 aprilie 2021, ora 08:43

Deputata Partidului Democrat (PD) Ludmila Guzun a decedat, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Informația a fost confirmată de către președintele fracțiunii parlamentare Pavel Filip. Decesul a parvenit azi, la ora 03:00. 

„Ea era internată la Spitalul Republican deja mai mult de două luni de zile. Din cauza acestui virus au fost afectați tare plămânii. La un moment dat ne bucurasem, îi era un pic mai bine, însă ieri medicii au fost puși în situația să o intubeze”, a spus Pavel Filip.

Potrivit profilului realizat de inițiativa Parlamentul Curat, Guzun a început să lucreze în 1983, la fabrica de conserve „Rozmiar”, în calitate de economist principal. În anul 2005 devine preşedintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatului „Agroindsind”, iar peste doi ani a fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianţa Moldova Noastră”.

În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion. În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în PDM, devenind preşedinta Organizaţiei Teritoriale Ungheni a acestei formaţiuni. Guzun a devenit președintele Consiliului Raional Ungheni după alegerile locale din iunie 2015.

Ludmila Guzun a ajuns deputată în 2019 cu votul a peste zece mii de alegători din această circumscripție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram