/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PSRM va cere demisia a trei judecători ai Curții Constituționale

missing
16 aprilie 2021, ora 09:56

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți : Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și va cere demisia lor.

Deși nu deține nicio funcție în stat, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat pe rețelele sociale că a desfășurat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia a fost expusă poziția oficială în legătură cu decizia de ieri a Curții Constituționale, care a hotărât că Legislativul poate fi dizolvat și că pot fi organizate alegeri anticipate.

„Prin decizia sa din 15 aprilie, Curtea Constituțională a discreditat statul de drept în țara noastră, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu, în stilul lui Plahotniuc, în anul 2019. Considerăm că Parlamentul trebuie să dea nota corespunzătoare judecătorilor CC”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Deși nu este de acord cu decizia CC, Igor Dodon spune că socialiștii nu se tem de alegeri anticipate și că sunt pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară. „Vom insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1-1,5 milioane de vaccinuri anticovid și vor fi vaccinați cel puțin 500-600 mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc”, a spus politicianul.

Amintim că și ieri liderul PSRM a scris că cei trei magistrați ai CCM care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei. Socialistul a comparat decizia CC cu cea pronunțată de fosta componență a Înaltei Curți în anul 2019, „când Plahotniuc a încercat a încercat să folosească CC pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

După ce magistrații Curții Constituționale au hotărât cu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, președinta CCM, Domnica Manole, a susținut un briefing de presă în care a rugat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram