/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

R. Moldova urmează să primească sâmbătă alte 180 mii de doze vaccin AstraZeneca

missing
16 aprilie 2021, ora 16:53

Republica Moldova urmează să recepționeze mâine, 17 aprilie, alte 48.000 doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.  Tot mâine, alte 132.000 doze de vaccin AstraZeneca, din lotul de ajutor umanitar oferit cu generozitate de România, vor ajunge în țară.

Precizăm că, comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat procurarea a 2.074.742 doze de vaccin prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Astfel, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă. Și s-a solicitat oferta comercială a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V.

Menționăm că, conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram