/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Au fost actualizate alertele de călătorie. Măsurile care trebuie respectate

missing
17 aprilie 2021, ora 09:06

Alertele de călători au fost actualizate din nou. Astfel, moldovenii care planifică călătorii în afara țării trebuie să dețină un test negativ la COVID-19. Chiar și așa, în unele state vor fi plasați în carantină pentru o perioadă de 10 sau 14 zile.

Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că moldovenii, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România.

Astfel, la intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Potrivit informațiilor, din 22 martie curent, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

În continuare, Franța menține închise frontierele pentru călătoriile din/în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei, cu condiția prezentării testului PCR negativ la COVID-19 în limba engleză efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria, începând cu data efectuării acestuia. În aceste condiții, documentul care certifică rezultatul testului trebuie să conțină numele persoanei identic numelui din actul de călătorie, datele de contact ale laboratorului care a efectuat analiza și descrierea în grafie latină a metodei de analiză (PCR).

Mai mult, în document se menționează că nu este permisă intrarea cetățenilor, rezidenților din țările non-UE în Grecia, iar toate persoanele care intenționează să călătorească în Grecia trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară, formularul PLF.

Vedeți mai jos alertele de călătorie: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram