Începând cu ziua de luni, 19 aprilie 2021, elevii din raionul Orhei revin în sălile de clasă. Decizia a fost luată astăzi, 17 aprilie, de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei.

„Astfel, de luni, procesul educațional se organizează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ general din raion, inclusiv în centrele extrașcolare, școli de muzică și arte plastice, precum și în școala raională de sport. Comisia a mai decis că în instituțiile de învățământ în care se constată cel puțin un caz de infectare cu COVID-19, clasele/grupele respective, vor fi închise pe o perioadă de carantină de 14 zile, cu trecerea la învățământ on-line. De asemenea, în funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite și actualizate”, se arată în decizie.

Potrivit Comisiei, până în prezent, toate cadrele didactice cu vârsta de peste 60 ani, precum și cele care suferă de boli cronice, au fost imunizate. Urmează imunizarea cadrelor didactice și a angajaților din instituțiile de învățământ conform programului național de imunizare.

Amintim că totodată, începând de luni, 19 aprilie, elevii din Chișinău din clasele I, IV, V, IX, XII, revin la ore cu prezență fizică. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!