Proiectul care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți, Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și în care se va cere demisia magistraților, va fi înaintat în Parlament săptămâna viitoare. Cel puțin asta a declarat liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. 

„Proiectul este la etapa de lucru. Săptămâna viitoare va fi prezentat Permanentului și vor fi deputați suficienți să-l voteze. După care, vor fi alți pași juridici”, a declarat Furculiță în cadrul unei emisiuni de la REN TV Moldova.

Amintim că pe 15 aprilie curent, magistrații Curții Constituționale au constat că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

După avizul CC, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că nu recunoaște acestă decizie. Deși nu este de acord cu decizia CC, Igor Dodon spune că socialiștii nu se tem de alegeri anticipate și că sunt pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară.

Președinta CCM, Domnica Manole, a susținut un briefing de presă în care a rugat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!