/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”

/VIDEO/ Ridicat acum două secole, Arcul de Triumf din inima Capitalei se ruinează încetul cu încetul

17 aprilie 2021, ora 21:03

Ridicat acum două secole, Arcul de Triumf din inima Capitalei se ruinează încetul cu încetul. Fisurile din coloane devin tot mai adânci, iar pietrele se desprind tot mai ușor. Orășenii sunt nedumeriți și susțin ca un astfel de simbol important ar trebui reparat urgent. Același lucru îl spun și specialiștii, potrivit cărora, ultimele lucrări s-au făcut încă în 2002.

Trecătorii ne-au spus că nu au cum să nu observe starea tristă în care se află Arcul de Triumf, mai ales că îl țin minte cum arăta pe timpuri.

Oamenii consideră că monumentul trebuie reparat de urgență, în caz contrar acesta va degrada și mai mult.

Problema a fost semnalată pe rețelele sociale de Ion Ștefăniță, șeful Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Specialistul susține că timpul și-a lăsat amprenta pe acest monument simbol al Republicii Moldova.

Ion Ștefăniță susține că de reparația monumentului este responsabilă direcția de cultură și cea de arhitectură a Primăriei Capitalei, întrucât Arcul se află în teritoriul administrativ al acestora. Responsabilii de la aceste direcții, însă, nu ne-au răspuns astăzi la telefon.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram