Șefa statului, Maia Sandu a semnat un decret privind modificarea componenței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic, de pe lângă președinte. Din Comisie au fost excluși Nicolae Posturusu, fost secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova, din timpul mandatul lui Igor Dodon.

De asemenea, a fost scos din Comisie și Petru Vasilică, și el angajat în cadrul Aparatului președintelui țării, pe timpul lui Igor Dodon, precum și șefa Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi.

Cei trei au fost înlocuiți cu persoane noi. Este vorba despre consiliera prezidențială Olesea Stamate, care va fi și președintele Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic. Gheorghe Crețu, coordonator programe în cadrul Misiunii în Republica Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație, este noul vicepreședinte al Comisiei, iar doctorul în drept Victor Zaharia va fi membru al Comisiei respective.

Comisia a fost creată în iulie 1998 cu scopul asigurării exercitării de către preşedintele R. Moldova a atribuţiilor constituţionale în problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!