Șefa statului, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la Strasbourg, susține un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 

În cadrul discursului, președinta a spus că Republica Moldova are nevoie de reforme. „Oamenii din Moldova vor ca țara să fie curățată de vicii”, a adăugat Maia Sandu.

Precizăm că, totodată, președinta Maia Sandu a participat astăzi, alături de doamna Secretar General al CoE, Marija Pejčinović Burić, la lansarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024.

Documentul de program conține proiecte și intervenții în domeniile prioritare pentru noi, ca reforma justiției și combaterea corupției, dar și alte domenii importante, inclusiv: sprijinirea independenței mass-media, eliminarea discriminării, torturii și relelor tratamente, combaterea violenței împotriva femeilor și copiilor, consolidarea autonomiei locale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!