Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) participă la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, președintele delegației, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

În contextul Președinției Consiliului Europei exercitate de Germania, Cancelarul german Angela Merkel, precum și Ministrul de Stat pentru Europa, Michael Roth, vor lua parte la sesiunea de primăvară a APCE. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, va ține un discurs în plenul APCE.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, precum și Secretarul general al organizației, Marija Pejčinović Burić, vor ține discursuri, în cadrul Sesiunii, iar Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, va prezenta raportul anual pentru 2020.

Adunarea urmează să acorde premiul „Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului. Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE figurează și o rundă de dezbateri pe marginea viziunii Adunării cu privire la prioritățile strategice ale Consiliului Europei și o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului și necesitatea reformei electorale în Belarus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!