/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Autoritățile anunță când va începe administrarea dozei doi a vaccinului AstraZeneca

missing
20 aprilie 2021, ora 11:35

Până la data de 2 mai curent va începe administrarea în rândul populației a dozei numărul doi a vaccinului împotriva noului coronavirus AstraZeneca. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, în cadrul unei conferințe de presă pe 20 aprilie curent. 

„Deja a doua săptămână continuă imunizarea cu doza doi a vaccinului Pfizer. Ne propunem pe parcursul următoarelor două zile administrarea dozei doi a vaccinului Pfizer să fie definitivată și deja va fi preluată până la data de 2 mai vaccinarea cu doza numărul doi a vaccinului AstraZeneca”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea.

De asemenea, responsabilii din domeniul sănătății au anunțat că au fost suplinite categoriile de persoane care vor fi vaccinate în a doua etapă a campaniei de imunizare. „Ne permitem integral demararea tuturor persoanelor eligibile din etapa doi”, a spus Denis Cernelea. Este vorba despre:

– lucrătorii din domeniul educației, indiferent de vârsta acestora;
– angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului;
– angajații ambasadelor, Parlamentului, Președinției, Guvernului;
– angajații ministerelor și instituțiilor subordonate acestora, agențiile;
– organizațiile sindicale;
– autoritățile publice locale și lucrătorii sistemului penitenciar;
– personalul din cadrul serviciilor sociale.

Numărul persoanelor vaccinate cu doza întâi deja a depășit cifra de 86 de mii. În total, mai mult de zece mii de persoane au fost vaccinate cu ambele doze. Campania de vaccinare în Republica Moldova a început pe data de 2 martie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram