/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Deținea două funcții concomitent: Administrator de bar și ofițer în cadrul Penitenciarului din Bender

missing
20 aprilie 2021, ora 11:57

Un ofițer din cadrul Penitenciarului nr.8 din Bender a ocupat două funcții simultan timp de aproximativ doi ani. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat astfel o incompatibilitate de funcție. În acest sens, ANI va sesiza conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a iniția procedura de demitere din funcție a acestuia și interdicția de a ocupa o funcție publică în următorii trei ani.

În perioada august 2017 – noiembrie 2019, ofițerul s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea simultană a funcției de administrator a unei întreprinderi individuale cu activitate în comerțul cu amănuntul al băuturilor alcoolice, produselor din tutun și alte bunuri. Mai exact, ofițerul a gestionat un bar din localitatea Varnița raionul Anenii Noi.

Firma a fost înființată în anul 2015, iar subiectul a venit în funcție publică cu statut special, mai târziu, în anul 2017. Respectiv, conform legii, ofițerul avea la dispoziție termenul de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate cu noua funcție deținută.

În cadrul procedurii de control, s-a stabilit că ofițerul nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, mai mult decât atât, acesta nu a anunțat nici superiorii despre starea de incompatibilitate în care se afla.

Inspectorul de integritate a constatat că ofițerul a gestionat activitatea comercială a firmei prin faptul că a semnat mai multe contracte/ acorduri adiționale cu diferiți agenți economici. Firma a fost lichidată abia după doi ani de incompatibilitate. 

Reprezentanții ANI menționează că ofițerul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților și că va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram