Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat motivul pentru care Ministerul Sănătății va procura de patru ori mai puține vaccinuri chinezești, decât era prevăzut inițial. În cadrul unei conferințe de presă, pe 20 aprilie curent, aceștia au venit cu mai multe precizări.  

„Inițial s-a propus procurarea unui lot de 400 de mii de doze de vaccinuri Sinovac. Am zis că loturile vor fi mai mici pentru achiziționare din motive ca țara să poată asimila aceste vaccinuri cât mai bine și eficient. Din aceste motive se duc tratative pentru a procura 100 de mii de vaccinuri, dar, încă, contractul nu este încheiat, se mai duc, tratative”, a spus Ninel Revenco, reprezentanta Agenției Naționale în Sănătate Publică.

Deși datele internaționale despre vaccinul produs de compania chineză Sinovac diferă, iar în unele cazuri arată că eficiența este de doar 50%, autoritățile din Moldova au declarat săptămâna trecută că vaccinul este eficient sută la sută și previne cazurile grave de îmbolnăvire.

Chiar directorul Centrului epidemiologic din China a anunțat că vaccinul nu ar oferi un grad de protecție suficient, însă Ministerul Sănătății de la noi susține că acestea sunt doar declarații și că nu demonstrează nimic.

Pe 9 aprilie curent Ministerul Sănătății  a anunțat că Republica Moldova va procura 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovat, împotriva COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!