/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Nu înțelegem de ce a fost așa o ezitare”. Ministerul Sănătății confirmă că Găgăuzia a returnat lotul de vaccin AstraZeneca

missing
20 aprilie 2021, ora 13:26

După ce autoritățile din Găgăuzia au anunțat acum câteva zile că returnează lotul AstraZeneca înapoi la Chișinău, responsabilii din sistemul sănătății s-au demonstrat a fi nedumeriți de ce s-a recurs la astfel de acțiuni. 

În cadrul unei conferințe de presă, pe 20 aprilie curent, secretarul Ministerului Sănătății, Denis Cernealea a declarată că: „într-adevăr, un mic lot din UTA Găgăuzia a fost redistribuit altor puncte de vaccinare, care deja au fost asimilate. Dispozițiile de repartiție prevăd ridicarea vaccinului doar după asimilarea a 75% din stocul precedent pe care-l au. Este unicul caz de acest gen, ce ține de redistribuire”.

Reprezentanta ANSP, Ninei Revenco a menționat că: „noi suntem îngrijorați că nu a fost dus mesajul până la cetățean. Până la urmă, de aceasta depinde sănătatea publică în teritoriu. Noi nu înțelegem de ce a fost așa o ezitare la vaccinul propus. Noi am zis că vaccinul care vi se propune astăzi, altul poate să nu fie. Cred că așa cazuri nu se vor mai întâmpla”.

Pe 17 aprilie curent, presa locală a anunțat că Autonomia Găgăuză ar fi întors Ministerului Sănătății toate vaccinurile produse de AstraZeneca pe care le-a primit anterior. O declarație în acest sens a fost făcută de către șeful Centrului de Sănătate Publică Comrat, Ivan Hasta.

Șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat a menționat că doar 50 de persoane, mare majoritate lucrători medicali, au fost vaccinate cu acest ser. „Încă de la bun început comunitatea, inclusiv cea medicală, a manifestat neîncredere”, a adăugat acesta.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram