/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Rezultatele campaniei de vaccinare! Rata de infectare cu noul coronavirus în R.Moldova a scăzut cu 23%

missing
20 aprilie 2021, ora 13:34

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în R. Moldova a scăzut cu 23%, față de săptămâna trecută, incidența la 100 000 de persoane fiind de 311 000 de cazuri, comparativ cu sfârșitul lunii martie când a fost mai mare de 600 mii. Datele au fost prezentate în cadrul Conferinței de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

Potrivit responsabililor din sănătate, rata de contagiozitate este în continuă scădere, dar reprezentanții Ministerului Sănătății spun că este totuși prematur să se vorbească despre relaxarea restricțiilor. Procentul testelor pozitive este în continuă scădere, iar capacitatea laboratoarelor naționale de tastare este în creștere.

Cantitatea totală a dozelor de vaccin recepționate de MSMPS până în prezent este de 292 970, dintre acestea 266 400 fiind AstraZeneca, 91% dintre ele fiind deja administrate. Din 24 570 doze de Pfizer recepționate prin COVAX, au fost administrate 22 315, adică 96%. Din donația din partea Emiratelor Arabe Unite, ce constituie 2000 doze de Sinopharm, au fost administrate 1140, adică 57%.

Un număr de peste zece mii de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin și un număr de peste 86 de mii doar cu o primă doză. În total, peste 2,5 la sută din populația țării a fost vaccinată.

Autoritățile își propun ca pe parcursul următoarelor zile vaccinarea cu doza a doua de Pfizer să fie finalizată, iar din data de doi mai să fie începută vaccinarea cu doza a doua cu vaccinul AstraZeneca.

Responsabilii de campania de vaccinare au mai anunțat că în această dimineață au fost distribuite către centrele de vaccinare 51 500 doze de vaccin, care ar urma să fie utilizate până la data de 30 aprilie.

Astfel, autoritățile menționează că este posibilă vaccinarea tuturor persoanelor eligibile din etapa 2, adică lucrătorii din domeniul educației indiferent de vârsta acestora, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, inclusiv ambasade, Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora, dar și personalul serviciilor sociale.

Tot în cadrul conferinței, responsabilii au anunțat că se atestă o scădere a infectărilor în rândul lucrătorilor medicali, mai exact 82,5%.

Teritoriile administrative care au administrat mai mult de 95% din doze sunt: Cahul, Călărași, Chișinău, Cimișlia, Dubăsari, Florești, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Telenești, Ungheni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram