/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Domnica Manole dispune de pază de stat în urma solicitării Curții Constituționale

missing
20 aprilie 2021, ora 15:03

Președinta Curții Constituționale (CC) Domnica Manole dispune de pază de stat în urma solicitării făcute de CC către Președinție. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS).

Olga Baciu  a declarat că protecția a fost solicitată în temeiul legii cu privire la SPPS.

Purtătoarea de cuvânt a CC a spus că nu poate comenta pe deplin circumstanțele și nu poate preciza durata pentru care este acordată paza, din motive de securitate.

„Prin demersul Secretariatului Curții Constituționale s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru Președintele Curții Constituționale.

Potrivit legislației relevante, președintele CC face parte din categoria demnitarilor care pot solicita acest serviciu. La baza solicitării au stat mai multe amenințări făcute prin intermediul rețelelor de socializare, dar și declarațiile cel puțin nepotrivite ale unor politicieni, în contextul tensionat al pronunțării Avizului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului.

De asemenea, în seara zilei de 15 aprilie, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic, că în sediul Curții Constituționale ar exista o bombă. Toate aceste împrejurări justifică măsura temporară a pazei persoanei Președintelui Curții Constituționale”, a spus Elena Gorodișteanu.

Pe 15 aprilie curent, Domnica Manole, în calitate de președintă a CC a dat citire hotărârii care prevede că sunt circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

Președinta CCM Domnica Manole a anunțat că doi judecători au avut păreri separate. Este vorba despre magistrații Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan.

Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon nu a recunoscut această decizie și a spus că cei trei magistrați ai CCM care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei.

Apoi, în cadrul unui briefing de presă Domnica Manole a rugat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram