/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani! Galerie foto cu momente din viața Maiestății sale

21 aprilie 2021, ora 11:13

Astăzi Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani!  În acest an, Maiestatea sa rămâne la Castelul Windsor, într-o perioadă de doliu regal după moartea Ducelui de Edinburgh, decedat la 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Cele mai importante momente din viața Reginei în următoarea galerie foto.

1926: Regina s-a născut la ora 2.40 noaptea la 21 aprilie 1926  în Londra. În cceastă fotografie o vedem pe Prințesa Elisabeta nou-născută cu mama ei Ducesa de York – mai târziu Regina Elisabeta.

1929: Prințesa Elisabeta la vârsta de 3 ani

1933: Prințesa Elisabeta împreună cu bunicii săi, Regele George V și Regina Mary a Angliei.

1940: La un an de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, prințesa Elisabeta în vârstă de 14 de ani a ieșit pentru prima dată live la radio. S-a adresat copiilor Commonwealth-ului, care majoritatea au fost evacuați și au fost separați de familiile lor. Mesajul acesteia a fost că atunci când va veni pacea, “noi, copiii de astăzi vom face lumea de mâine un loc mai bun și mai fericit”.

1947: Prințul Filip și Prințesa Elisabeta s-au căsătorit la Westminster Abbey din Londra, în fața a 2 000 de oaspeți. Această fotografie de familie a fost făcută la Palatul Buckingham în urma ceremoniei.

1952: Tatăl reginei, George IV, moare, iar ea a devenit imediat regină și a început cea mai lungă domnie a oricărui monarh din istoria britanică.

1993: Regina Elisabeta împreună cu mama sa și sora sa – Prințesa Margaret

2003: Președintele Rusiei, Vladimir Putin împreună cu Regina în cadrul unei vizite de stat care avea ca scop repararea pagubelor diplomatice provocate de războiul din Irak.

2011: Nunta nepotului reginei Elisabeta a II-a, prințul William, s-a căsătorit cu Kate Middleton în fața unei audiențe de sute de milioane de oameni.


2018: Maiestatea sa, prezentă la nunta nepotului ei, prințul Harry, care se căsătorea cu Meghan Markle la Capela Sf. Gheorghe din Windsor pe 19 mai.

2021: Regina ELisabeta a II-a la funeraliile Prințului Filip.

Sursă foto: Getty Images

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram