Astăzi Regina Elisabeta a II-a împlinește 95 de ani!  În acest an, Maiestatea sa rămâne la Castelul Windsor, într-o perioadă de doliu regal după moartea Ducelui de Edinburgh, decedat la 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Cele mai importante momente din viața Reginei în următoarea galerie foto.

1926: Regina s-a născut la ora 2.40 noaptea la 21 aprilie 1926  în Londra. În cceastă fotografie o vedem pe Prințesa Elisabeta nou-născută cu mama ei Ducesa de York – mai târziu Regina Elisabeta.

1929: Prințesa Elisabeta la vârsta de 3 ani

1933: Prințesa Elisabeta împreună cu bunicii săi, Regele George V și Regina Mary a Angliei.

1940: La un an de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, prințesa Elisabeta în vârstă de 14 de ani a ieșit pentru prima dată live la radio. S-a adresat copiilor Commonwealth-ului, care majoritatea au fost evacuați și au fost separați de familiile lor. Mesajul acesteia a fost că atunci când va veni pacea, “noi, copiii de astăzi vom face lumea de mâine un loc mai bun și mai fericit”.

1947: Prințul Filip și Prințesa Elisabeta s-au căsătorit la Westminster Abbey din Londra, în fața a 2 000 de oaspeți. Această fotografie de familie a fost făcută la Palatul Buckingham în urma ceremoniei.

1952: Tatăl reginei, George IV, moare, iar ea a devenit imediat regină și a început cea mai lungă domnie a oricărui monarh din istoria britanică.

1993: Regina Elisabeta împreună cu mama sa și sora sa – Prințesa Margaret

2003: Președintele Rusiei, Vladimir Putin împreună cu Regina în cadrul unei vizite de stat care avea ca scop repararea pagubelor diplomatice provocate de războiul din Irak.

2011: Nunta nepotului reginei Elisabeta a II-a, prințul William, s-a căsătorit cu Kate Middleton în fața unei audiențe de sute de milioane de oameni.


2018: Maiestatea sa, prezentă la nunta nepotului ei, prințul Harry, care se căsătorea cu Meghan Markle la Capela Sf. Gheorghe din Windsor pe 19 mai.

2021: Regina ELisabeta a II-a la funeraliile Prințului Filip.

Sursă foto: Getty Images

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!