Domnica Manole spune că a solicitat pază de stat din motiv că se simte amenințată, persoane suspecte îi supraveghează domiciliul și a fost acostată în trafic de câteva ori. Președinta Curții Constituționale (CC) susține că, în ultima vreme, i s-au întâmplat mai multe lucruri stranii, despre care nu poate vorbi public acum. 

„Simt o stare de pericol și nesiguranță, atât în plan personal, cât și profesional, inclusiv în ceea ce ține de activitatea mea care urmează… Există chestiuni dubioase care mi s-au întâmplat în ultima perioadă. Pe data de 15 aprilie curent, am observat persoane suspecte în preajma domiciliului meu, pe care le-am mai observat anterior și care nu locuiesc acolo. De asemenea, pe 16 aprilie, am fost șicanată în trafic de câteva ori, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în trecut. În aceeași ordine de idei, vă informez că mi s-au mai întâmplat unele lucruri care mi s-au părut stranii, dar despre care nu pot să vă vorbesc acum”, a spus Domnica Manole, într-un interviu oferit în exclusivitate DW.

Pe 21 aprilie curent, reprezentanții Partidul Comuniștilor (PCRM) au emis un comunicat de presă în care sugerează că Parlamentul trebuie să ceară imediat demisia actualei componențe a CC, după ce în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu, judecătorii au hotărât că sunt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate.

După avizul CC, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că nu recunoaște acestă decizie. Deși nu a fost de acord cu decizia CC, politicianul a spus că socialiștii nu se tem de alegeri anticipate și că sunt pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară.

Pe 15 aprilie curent, în ziua în care CC a pronunțat avizul privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău, aproximativ la ora 21.35, Serviciul Unic „112” a înregistrat o alertă cu bombă în sediul Curții Constituționale. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive.

Menționăm că este pentru prima dată când un președinte al CC beneficiază de protecție de stat. Oferirea protecției președintelui CC nu este o practică nouă în statele europene. În România președintele CC beneficiază permanent de protecție de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!