/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Slusari a părăsit ședința Comisiei economie, după ce ar fi refuzat să semneze obligațiunea de a nu divulga informații din raportul Consiliului Concurenței

missing
21 aprilie 2021, ora 16:23

Președintele fracțiunii parlamentare Platforma DA, deputatul Alexandr Slusari, a părăsit ședința Comisiei economie, buget și finanțe, deoarece a refuzat să semneze obligațiunea de a nu divulga informația ce se conține în raportul Consiliului Concurenței privind majorările prețurilor la produsele petroliere în ultimii doi ani.

Slusari susține că, potrivit raportului Consiliului Concurenței, câteva companii petroliere ar fi acționat concertat în ceea ce privește modificările prețurilor la combustibili.

„În 2020 când cotațiile la țiței au căzut abrupt, consumatorii din Republica Moldova au beneficiat prea puțin de această conjunctură, căci prețurile la carburanți la noi nu s-au micșorat substanțial. Mai apoi au urmat cinci majorări de prețuri într-o perioadă de 3 luni. Este vorba de sume exorbitant, chiar dacă în ultima lună cotațiile petrolului s-au diminuat semnificativ. Citind raportul Consiliului Concurenței, înțelegi cum au acționat concertat câteva companii petroliere în cel puțin ultimii 2 ani și că schimbările de prețuri la benzină și motorină au depins nu atât de situația pe piața petrolieră, cât de poftele petroliștilor și influența factorului politic”, a explicat Alexandr Slusari.

Deputatului Platformei DA insistă ca acest raport să fie făcut public în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, însă membrii Comisiei economie, buget și finanțe nu ar fi de acord.

„Nu vreau să prejudiciez ancheta și înțeleg undeva și frica celor din Consiliul Concurenței. Dar insist ca acest raport să fie audiat în ședința plenară. Informația despre cât de nejustificat au plătit pentru carburanți cetățenii și agenții economici ar trebui cât mai rapid să devină publică”, motivează Slusari.

Pentru o reacție în acest sens l-am contactat pe președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, însă acesta nu ne-a răspuns. Totodată, l-am contactat și pe membrul Comisiei, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, însă nici acesta nu a fost de găsit la telefon.

Precizăm că, Comisia economie, buget și finanțe s-a întrunit astăzi în ședință, unde a aprobat mai multe proiecte de lege pe care le va propune spre aprobare în plenul Parlamentului, în lectura a doua.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram