/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sondaj IRI: Partidele politice care ar ajunge în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

missing
21 aprilie 2021, ora 17:24

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar avea loc alegeri parlamentare, fotoliile de deputați ar fi ocupate de către cinci partide politice. Este vorba de PAS, PSRM, Partidul Nostru, Partidul Șor și Platforma DA. Datele sunt prezentate în cadrul unui sondaj realizat de către Institutul Republican Internațional. 

Cei mai mulți respondenți, adică 33 la sută, au spus că ar vota pentru PAS, 19 la sută pentru PSRM, 6% pentru Partidul Nostru, iar pentru Platforma DA și Partidul Șor ar vota 5% din alegători.

De asemenea, la aceeași întrebare, în cadrul sondajului au fost intervievați 575 de persoane din Chișinău. La fel, cei mai mulți participanți la sondaj au menționat că ar vota pentru PAS. Pe locul doi se poziționează PSRM, 21%, fiind urmat de Partidul Nostru, pentru care ar vota doar 4% din alegătorii din Chișinău.

Potrivit informațiilor, datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei, cu excepția Transnistriei, în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și ceda fixă.

Marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95 de procente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram