O tradiție, care se respectată în Chișinău în fiecare primăvara, este văruitul copacilor și a bordurilor. Astăzi, am văzut mai multe curți de blocuri, în care tulpinile copacilor și bordurile erau deja văruite. Părerile chișinăuenilor sunt, însă, împărțite, atunci când vorbesc la acest subiect. Unii consideră că așa este mai estetic, iar alții spun că vor ca și la noi să fie ca în Europa – cu trotuare spălate și mereu curate. Totodată, Directorul Întreprinderii Municipale Asociația de Gospodărire a Spaților Verzi, Serghei Carp, a declarat că aceste lucrări nu sunt făcute de angajații lor, ci este la discreția locatarilor.

Oamenii au avut păreri împărțite, atunci când i-am întrebat ce cred despre tradiția de a da cu var copacii și bordurile. Unii spun că este o modă veche și le trezește nostalgie. Alții spun că ar fi mai bine ca trotuarile și bordurile să fie spălate.  Iar alți trecători ne-au spus că lor le este totuna, dacă sunt sau nu vopsiți cu var copacii și bordurile.

Directorul de la Asociația de Gospodărire a Spaților Verzi, Serghei Carp, ne-a declarat că Înterprinderea nu practică vopsirea arborilor și bordurilor cu var. Serghei Carp ne-a spus că locatarii în curțile proprii pot face ce consideră ei de cuviință, dar pentru un aspect mai frumos al orașului, ar trebui de evitat aceste practici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!