/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cavcaliuc, recunoscut drept bănuit în cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei, stropit cu verde de briliant. A fost astăzi audiat

missing
22 aprilie 2021, ora 13:06

Președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost audiat de procurorii de la Procuratura raionului Sîngerei și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare, „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, în cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei. 

„Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite. În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la cinci ani.

Amintim că vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE în seara de 6 aprilie curent. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Atunci, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție.

În urma incidentului, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Membrii PACE spuneau că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat împotriva COVID-19 în afara listelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram