/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cetățenii moldoveni care muncesc legal în Spania ar putea primi prestații sociale

missing
22 aprilie 2021, ora 09:58

Cetățenii moldoveni care muncesc legal în Spania ar putea primi prestații sociale. Persoanele care au activat legal vor avea posibilitate să-și exercite în deplină măsură drepturile sale de pensie, indiferent de locul în care vor domicilia în viitor. Fiecare stat va aplica legislația națională în domeniu și pensia va fi transferată lunar beneficiarului.

În perioada 21-22 aprilie 2021 are loc cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Spaniei și a proiectului Aranjamentului administrativ pentru aplicarea Acordului. Negocierile au loc în format online conform comunicatului de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

Acordul garantează cetățenilor Republicii Moldova și cetățenilor Spaniei dreptul la o pensie pentru limită de vârstă, pensie de urmaș, pensie de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensie și indemnizație de dizabilitate, determinată de accidente de muncă și boli profesionale din partea statului în care persoana a lucrat legal.

În prezent Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova aplică 14 acorduri în domeniul securității sociale bazate pe principii europene de proporționalitate – cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus.

În baza acestor acorduri, 1100 de persoane beneficiază de prestațiile sociale stabilite de CNAS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram