/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deputat PAS: În urma ultimelor relaxări, Guvernul trebuie să propună anularea stării de urgență

missing
22 aprilie 2021, ora 19:20

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian spune că în urma ultimelor relaxări anunțate de autorități, Guvernul trebuie să propună Parlamentului anularea stării de urgență. 

„Oamenii din Guvern necontrolați de Partidul Socialiștilor și Șor, deși sunt în minoritate, trebuie să pună presiune din interior pentru ca propunerea de anulare a stării de urgență să ajungă cât mai curând pe agenda ședinței Executivului. Nu trebuie așteptat verdictul Curții Constituționale. Chiar dacă propunerea nu va fi votată în Parlament, va transmite un semnal societății că Guvernul nu vrea să fie făptaș la încercările disperate ale lui Igor Dodon și Ilan Șor de a fugi de anticipate”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de astăzi, premierul interimar, Aureliu Cioci, a anunțat abrogarea orei marțiale, redeschiderea activităților teatral-concertistice și că activitățile cultelor religioase ar trebui să se desfășoare în aer liber.

Magistrații Curții Constituționale (CC) au anunțat că pe 28 aprilie curent se vor întruni în ședință, unde vor examina sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului și a Parlamentului cu privire la declararea stării de urgență.

Pe 9 aprilie curent, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o sesizare la CC privind constituționalitatea declarării stării de urgență. O sesizare în acest sens a fost depusă și de către legislatorul neafiliat Octavian Țîcu.

În cadrul ședinței Legislativului din 31 martie, deputații au votat pentru instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea a venit de la Guvernul interimar și a fost susținută de 54 de parlamentari.

La scurt timp după aceasta, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a admis că instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile a fost nejustificată și utilizată în scopuri politice.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram