Război în Ucraina, ziua 279: Bombardamente masive și ajutor din Suedia. Risc de o nouă pană uriașă de curent în R. Moldova

/DOC/ China a confirmat acordarea Republicii Moldova a 150 de mii de doze de vaccin în calitate de ajutor umanitar

22 aprilie 2021, ora 09:14

China a confirmat, oficial, acordarea Republicii Moldova a 150 de mii de doze de vaccin. Printr-o scrisoare adresată președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu a confirmat decizia Chinei de a acorda Moldovei vaccin anti COVID în calitate de ajutor umanitar.

În scrisoarea semnată de înaltul oficial chinez se arată că partea chineză este dispusă să acorde Moldovei susținere și ajutor, în limitele capacităților sale, și a decis să ofere Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de asistență umanitară.

Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu menționează că în prezent, pandemia COVID-19 continuă să se răspândească la nivel global, iar situația epidemiologică din Moldova rămâne alarmantă.

Decizia Chinei de a oferi Republicii Moldova lotul de vaccinuri anti coronavirus vine ca urmare a solicitării adresate de Speakerul Zinaida Greceanîi, pe 4 martie anul curent.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram